TOP 8 TRENDOV VO SVETE KÚPEĽNÍ NA ROK 2022

Nový rok- nová kúpeľňa? Vybrali sme pre vás tie najväčšie trendy, ktoré vám pomôžu sa inšpirovať. Tak ako v móde, aj vo svete kúpeľní sa niektoré veci z dizajnu sa neustále vracajú späť. Samozrejme nezabúdajte ani na vaše osobné pohodlie. Pretože to, čo je dizajnové,automaticky neznamená, že to je aj pohodlné. Poďte sa s nami inšpirovať a vykročte do nového roka s novými nápadmi!

Matná čierna


Čierna je jednou z najuniverzálnejších farieb. Doplnky v tejto farbe v kombinácii s bielymi dlaždicami a kamennými prvkami vytvárajú klasickú kombináciu, ktorá vyžaruje luxus. 

No tu jej potenciál určite nekončí. Vie dodať nie len nádych luxusu ale na druhej strane vie priestor aj zútulniť. Vyskúšajte skombinovať čierne doplnky s drevom a budete príjemne prekapení!

Výrazné tapety


Tapeta v kúpeľni vám umožní dostať veľa farieb alebo vzorov do malého priestoru. Obávate sa, že by vlhkosť tapetu poškodila? V prvom rade netreba zabúdať na kvalitné vetranie kúpeľne. Ďalej si vyberte kvalitnú a vodeodolnú tapetu (napr. materiál vinyl). Zvolením správneho materiálu si zaručíte nie len dlhú životnosť ale aj jednoduché čistenie.

Pozor na doplnky! Odporúčame ich ladiť v podobných alebo nie príliš výrazných farbách.

Pastelové farby


Hravé a veselé! Kúpeľňa nemusí byť iba o neutrálnych farbách. Nebojte sa pohrať s kontrastmi. Napríklad k bledomodrej zvoľte čierne batérie. Kto si netrúfa na pastelové kombinácie, môže ísť do tmavších odtieňov. Výsledok bude stále zaujímavý a hlavne jedinečný. Možností je veľa!

Prírodné elementy


Nebojte sa začleniť organické a prírodné prvky. Kameň, drevo alebo tehla vám dokážu navodiť atmosféru relaxu vonku v prírode. 
Odkryté drevo samozrejme nie je najvhodnejšie do zón, ktoré prichádzajú najviac do kontaktu s vodou. Preto zvoľte kvalitnú dlažbu s imitáciou dreva, ktorá bude na nerozoznanie od skutočnosti. 

Vintage nábytok


Vintage štýl je stále v kurze! Dnes existuje obrovská ponuka kúpeľňového nábytku v tomto štýle navrhnutého v modernom a súčasnom tóne. Chceli by ste niečo originálne? Môžete vdýchnuť dušu už starému nábytku. Ušetríte nie len prírodu ale aj svoju peňaženku. 

Zeleň


Nie je žiadnym tajomstvom, že rastliny sa v súčasnosti stávajú čoraz obľúbenejšími v bytovom dizajne. V kúpeľniach to platí dvojnásobne. Navyše z praktického hľadiska čistia vzduch a druhy, ktoré milujú vlhkosť budú prosperovať.  

Biely mramor


Prvky z bieleho mramoru v kúpeľniach sú rafinované, klasické a sofistikované a vždy obstoja v skúške času. V kombinácii s čiernymi alebo zlatými doplnkami si viete vytvoriť atmosféru mini luxusných kúpeľov.

Mikrocement


Zatiaľ čo maximalistické kúpeľne sú obrovským trendom v interiérovom dizajne, na druhom konci spektra sú trendy aj minimalistickejšie priestory. 

Jedným z najväčších aktuálnych trendov minimalizmu sú steny z mikrocementu alebo leštenej omietky – špecializovaný proces, ktorý vytvára vodotesnú stenu kúpeľne bez spoliehania sa na dlaždice alebo sprchové panely. Nevýhodou je časová a finančná náročnosť.

Ale nezúfajte! Dokonalý jednotný a cemenetový vzhľad si viete vytvoriť aj pomocou kvalitného obkladu. Z našej ponuky odporúčame sériu Grey Soul.