VYHNITE SA IM! 5 NAJČASTEJŠÍCH CHÝB PRI KÚPE DLAŽDÍC

Výber správnej dlažby alebo obkladu je jedna z najzaujímavejších ale aj najdôležitejších úloh. Pri kúpe myslite vždy na to, čo bude pre vašu domácnosť najlepšie. V tomto odvetví pôsobíme už pomaly 30 rokov a stihli sme sa stretnúť s mnohými komplikáciami. Ako sa im vyhnúť? Prečítajte si v našom novom blogu.

Neobjednali ste dostatok dlaždíc

Menej je niekedy viac? V tomto prípade to určite neplatí! Aj pri tých najpresnejších výpočtoch môže nastať, že vám bude pár kusov z dlažby alebo obkladu chýbať. Netreba zabúdať ani na rozbitie alebo prasknutie. 

Pri kúpe dlaždíc odporúčame objednať aspoň 15% navyše. Vyhnete sa tak niekoľkým problémom, ktoré môžu nastať aj v ďalekej budúcnosti. Pokiaľ sa rozhodnete, že si zvyšný materiál dokúpite neskôr, môže nastať nasledujúca situácia- vaša šarža sa môže v krátkej dobe vypredať a dlaždice z ďalšej várky sa môžu farebne líšiť. Oplatí sa na to myslieť hneď na začiatku, aby ste zabránili zmiešaniu odtieňov a dosiahli tak jednotný dizajn.

Väčší, či menší formát?

Rôzne veľkosti dlaždíc ovplyvňujú celkový vzhľad priestoru. Pokiaľ chcete vytvoriť dojem modernej a vzdušnej miestnosti, použite veľkoformátové dlaždice. Hlavnou výhodou takýchto povrchov je bezproblémová údržba. Ak sa rozhodnete pre výrazné alebo farebné vzory, choďte cestou malého formátu. Spárujte s dreveným obkladom alebo koordinujúcou farbou steny.

Výber ceny pred kvalitou

Ako sa hovorí, „kúpte lacno, kúpte dvakrát“. Kúpa lacnejšieho, ale menej kvalitného produktu vám môže na začiatku ušetriť peniaze, no nevyhnutne bude potrebné vymeniť ho oveľa rýchlejšie ako toho s lepšou kvalitou. Dlažba alebo obklad je dlhodobá záležitosť a rozhodne sa do nich oplatí investovať. Už len samotná výmena stojí nemalý čas, námahu a peniaze.

Nevhodné prostredie

Nezabúdajte, že dlažba alebo obklad by mali popri dizajne rovnako plniť aj funkčnosť. Posledná vec, ktorú si želáte, je aby vám dlažba praskla alebo sa na nej nepríjemne šmýkalo. 

Na začiatok si treba položiť pár základných ale o to nemenej dôležitých otázok. Bude dlaždica použitá v exteriéri alebo interiéri? Ak vonku- je materiál odolný voči poveternostným vplyvom a protišmykový? Ak zvnútra- je dlažba vhodná pre častú chôdzu, možno ju použiť s podlahovým kúrením, potrebuje pravidelne tmeliť alebo je dostatočne ľahká na to, aby sa dala použiť ako obklad stien? 

Neporadíte sa s odborníkom

Nechcete sa pri výbere popáliť? V tom prípade odporúčame návštevu našich kúpeľňových štúdii. Naši odborní predajcovia vám nielen poradia s výberom, ale aj zhmotnia vašu predstavu do profesionálnej vizualizácie. Tešia sa na vás v Hlohovci a v Seredi!