5 DÔVODOV PREČO ZVOLIŤ PODLAHOVÉ KÚRENIE

Či už ste novým majiteľom domu, ktorý stavia svoj vysnívaný domov alebo developer, ktorý chce do svojho repertoáru pridať niečo naviac, pri stavbe by ste mali skutočne popremýšľať nad podlahovým kúrením. Prečo práve tento druh kúrenia? Dozviete sa v našom novom článku.

Rovnomerné kúrenie

Podlahové kúrenie, či už elektrické alebo hydronické zabezpečí vášmu domovu bezpečné, neviditeľné sálavé teplo. Je rovnomerné, bez hluku a prachu. Ide o šetrný variant vykurovania, ktorý vytvorí optimálne vnútorné prostredie najpriaznivejšie pre tepelnú pohodu človeka.

Energeticky efektívnejšie

Podlahové kúrenie funguje tak, že ohrieva povrchy (a potom vzduch) v miestnosti. Pretože teplé povrchy znižujú mieru tepelných strát od ľudí v miestnosti, umožňujú im cítiť sa pohodlnejšie pri teplotách v miestnosti, ktoré sú v skutočnosti o niekoľko stupňov nižšie ako pri iných spôsoboch vykurovania. Taktiež dochádza k menším tepelným stratám cez stropnú izoláciu, čo môže znížiť náklady na vykurovanie.

Ak zvolíte hydronické vykurovanie pred elektrickým, ušetríte ešte viac peňazí za energiu- najmä pri veľkých podlahových plochách. Tieto systémy znižujú spotrebu paliva v porovnaní s tradičnými spôsobmi vykurovania, pričom vôbec neznižujú komfort. Ušetríte nielen svoju peňaženku, ale znížite aj svoju uhlíkovú stopu. Niektorí zákazníci dokonca hovoria, že sa im účty za energie znížili na tretinu.

Tichý vykurovací systém

Jedným z dôvodov, prečo ľudia milujú tieto systémy, je to, že dokážu dodávať teplo bez hluku – nedochádza k mechanickému hluku ani hluku vzduchu alebo vody, ktoré prichádzajú s niektorými riešeniami vykurovania.

Zíde z očí, ale nie z mysle

Klasické radiátory nielen zaberajú časť priestoru ale často nezapadajú ani do dizajnu miestnosti. Umiestnením potrubí alebo káblov pod podlahu nemusíte robiť kompromisy vo vzhľade vášho priestoru alebo umiestnení nábytku.

Bezpečnejšie vykurovanie

Nútené vykurovanie vzduchom šíri prach a baktérie, zatiaľ čo sálavé podlahové vykurovanie cirkuluje vzduch takmer nebadane. Je to omnoho lepšie pre ľudí, ktorí trpia alergiami. Navyše ak máte malé deti, nemusíte sa báť, že by strčili prsty do nebezpečných otvorov alebo na horúce povrchy.