PREČO PRÁVE KERAMICKÝ STÔL?

Jedálenský stôl je kus nábytku, do ktorého sa oplatí investovať. Kvalitný stôl umocní váš zážitok z jedla aj celkovo z priestoru jedálne. Nepodlieha trendom, ako napríklad pohovky, a ak si vyberiete keramický jedálenský stôl, vydrží vám celé generácie. Jeho cena dokonca môže rokmi stúpaťa môže mať vplyv aj na cenu pri predaji nehnuteľnosti.

Nečistoty nemajú šancu

Nebojte sa ich zašpiniť! Keramické stoly sú vysoko odolné voči nečistotám. Narozdiel od klasického dreva alebo pravého mramoru, keramika obsahuje minumum pórov, čím sa minimalizuje nasiaknutie nečistôt. Na údržbu vám stačí iba vlhká handrička. 

Odolné voči škrabancom

Pri keramických stoloch opatrnosť dajte bokom! Nemusíte sa trápiť, ak niekto ťahá riad a šálky po stole, hádže kľúče alebo dokonca krája jedlo pomocou vášho najostrejšieho noža. Keramika je extrémne odolná, vďaka čomu je menej náchylná na škrabance.

Antibakteriálne

Keramika sa nielen ľahko čistí a dezinfikuje bežnými domácimi čistiacimi prostriedkami, ale je aj vodeodolná, čo znamená, že baktérie a roztoče nemajú šancu uhniezdiť sa na jej neporéznom povrchu. Prečo má keramika túto úžasnú vlastnosť? Na začiatku výrobného procesu pozostáva keramická hmota z veľmi jemného prášku, ktorý je takmer úplne zbavený vlhkosti. Výnimočná sila použitá na lisovanie prášku a veľmi vysoké teploty vypaľovania dodávajú keramike pozoruhodnú kompaktnosť, ktorá z nej robí nepórovitý materiál s takmer nulovou nasiakavosťou, a preto je vždy dokonale umývateľný.

Neporaziteľné

Nie je náhoda, že stále nachádzame storočné keramické artefakty, ktoré sú dokonale neporušené, pretože keramika je veľmi, veľmi odolná. Okrem toho, že je veľmi odolná voči nárazom – dokáže zniesť aj tú najtvrdšiu ranu zo spadnutých predmetov alebo nemotorných rúk. 
Keramické stoly sú taktiež ohňuvzdorné a odolné voči vysokým a nízkym teplotám. Pokojne si na ne môžete položiť aj varnú platňu- stolu sa nič nestane. 
Jeho povrch neprekvapia ani silné kyseliny, či bielidlá.